Google bril nu al ter discussie

Hij komt pas in het voorjaar 2014 op de markt maar nu al zorgt de Google bril voor behoorlijk wat controverse. Zo overweegt de Britse overheid een verbod op de navigatiebril omdat het te zeer zou afleiden onder het autorijden.

De Google bril is eigenlijk een smartphone verstopt in een bril. Met de Google bril kan de automobilist allerlei informatie oproepen en laten projecteren op de lenzen van zijn bril. De grote automerken zien veel in deze nieuwe technologische ontwikkeling. Tegenstanders vrezen echter dat de Google bril dermate afleidt tijdens het rijden dat het tot levensgevaarlijke situaties op de weg kan leiden.

De Britse overheid overweegt als een eerste een verbod op de bril, net als het gebruik van een smartphone tijdens het rijden. Het zou een boete van 100 euro moeten gaan kosten.

Waarschuwen

De makers van de Google bril (Tesla Glass) beweren dat de bril juist een bijdrage levert aan de verkeersveiligheid. Een standaard navigatiescherm en een smartphone doet de autorijder juist van de weg afkijken. Met een Google bril blijft de focus op het verkeer.

Bovendien zegt Tesla Glass dat de bril in de toekomst nog andere mogelijkheden zou kunnen bieden zoals een sensor die chauffeurs waarschuwt mocht deze worden afgeleid of in slaap vallen. Het Nederlandse ministerie van Verkeer heeft nog geen standpunt ingenomen ten opzichte van de Google bril.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *