GPC Napa komt relatief snel uit de coronacrisis

GPC Napa, de moedermaatschappij van onder andere Alliance Automotive Benelux (Brezan, Dabeko, TC Staadegaard) meldt ten opzichte van het tweede kwartaal (Q2) vorig jaar, een omzetdaling van ruim 10 procent.

De omzet kwam over Q2 uit op 3,8 miljard dollar. Over het eerste halfjaar is de omzet op 7,9 miljard dollar uitgekomen. Waarvan ongeveer 65 procent de automotive activiteiten betreft. De operationele nettowinst kwam uit op 328 miljoen dollar uit. In verband met een grote gecalculeerde en voorziene goodwill-afschrijving resteert een nettoverlies van ruim 200 miljoen dollar.

April was met een omzetdaling van 22 procent de zwaarst door de corona-effecten getroffen maand. Mei en juni waren goed voor een min van 5 procent en juli zit al weer op het niveau van juli vorig jaar. Europa presteerde in deze positiever dan de VS. Ook al is het omzetaandeel van Europa 14-15 procent, maar de activiteiten in de diverse landen waar Alliance Automotive actief is, waren in juni al beter dan in juni vorig jaar. Mede daarom durft GPC toch een omzetverwachting voor eind 2020 af te geven. GPC budgeteert voor heel 2020 een omzet van 16,5 miljard dollar (was eind 2019 19,4 miljard dollar).

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1590 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *