Groeiperspectief aan lage kant

Volgens Ernst en Young krijgt de West-Europese autobranche zeker tot 2018 te maken met relatief lage groeicijfers. Vooral wat betreft de ontwikkeling van de autodichtheid. Er wordt wel groei verwacht, al is het maar 0,3 procent per jaar.

Ernst en Young gaat ervan uit dat de omvang van het wagenpark zal toenemen van 213 miljoen in 2013 naar 220 miljoen stuks in 2018: een plus van 3,3 procent. De kans op groei is overigens groter in Oost-Europa, want daar zal het wagenpark waarschijnlijk stijgen van 103 miljoen tot 118 miljoen stuks, een toename van 14,5 procent.

Autodichtheid

Volgens Ernst en Young, tegenwoordig actief onder naam EY, zal de autodichtheid in West-Europa (aantal personenauto’s per 1.000 inwoners) over vijf jaar uitkomen op 623 stuks, tegenover 612 stuks op dit moment. Dat betekent een plus van 1,8 procent over de periode 2013-2018 (jaarlijks 0,3 procent).

Groei aftermarket

Op plekken waar het wagenpark nog stijgt, groeit ook de aftermarket. Logisch dus dat onderdelenfabrikanten, leveranciers en internationale grossiersgroepen juist die groeimarkten opzoeken.

Meer cijfers en informatie over de autoverkoopontwikkeling staan vermeldt in een uitgebreid artikel in Aftersales Magazine nummer drie.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1824 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *