Uit voorlopige cijfers van de dealeranalyses van Aumacon blijkt dat de holdings qua rendement een stuk beter presteren dan het landelijk dealergemiddelde zoals Bovag Autodealers onlangs meldde. Van de top vijftig dealerholdings zit naar verwachting zeker 85 procent in de zwarte cijfers, mede ook door goed renderende nevenactiviteiten als leasing en schadeherstel.

“De top vijftig dealerholdings in ons land presteren beter dan de dealersector als geheel”, stelt brancheanalist Clem Dickmann. Aumacon bereidt momenteel de DSNDealerholding Top-50 over 2013 voor. Nu al laat zich aanzien dat schaalgrootte toch schaalvoordelen oplevert. Weliswaar met een rendement van rond de één procent, maar dat is fors beter dan het landelijk gemiddelde van -0,3 procent.

De top vijftig dealerholdings namen overigens in 2013 al bijna vijftig procent van het totaalaantal nieuw verkochte auto’s voor hun rekening. “Waarbij ik inschat dat dit aandeel de komende jaren naar zestig procent kan oplopen”, aldus Dickmann. De nieuwe DSN Dealerholding Top-50 wordt op 26 mei gepresenteerd.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties