Het heeft er alle schijn van dat Stern Groep de interesse voor het omgevallen Pouw Automotive flink zal opschroeven. Dat zeggen althans analisten van SNS Bank in het FD. Een voorteken is dat het aandeel Stern woensdagochtend al met 1,4 procent is gestegen.

Dinsdag viel het doek voor de tien Peugeot-dealers en vijf schadeherstelbedrijven van Pouw Automotive Groep. In december al moest Pouw Noord afscheid nemen van vestigingen in Assen en Groningen. Analisten wijten de faillissementen aan een te agressieve aankoopstrategie die Pouw de afgelopen jaren heeft gevoerd. Met daarbij te weinig focus op de uitvoering.

Omdat Stern al de vestigingen Noord van Pouw overnam en vanwege eerdere interesse in de Peugeot-dealers, is de verwachting nu dat Stern wederom een slag zal slaan. Ook het feit dat de bedrijven die nu in faillissement zijn gewoon open blijven en de opmerking van Pouw over een op handen zijnde doorstart, zijn tekenen aan de wand.

De SNS-analisten verwachten overigens dat het landschap van dealerholdingen na enkele grote overnames langzaam maar zeker tot stilstand zal komen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties