Grote ontslagronde bij PSA Benelux

PSA Benelux (Peugeot en Citroën) gaat naar verwachting honderd van zijn Nederlandse medewerkers ontslaan. Ook in België zullen 96 medewerkers wellicht hun baan verliezen. PSA wil met de ontslagen de kosten drukken en meer synergie bewerkstelligen. 

Bij PSA Benelux (met een zetel in Amsterdam) werken in totaal 470 mensen waarvan 200 in Nederland. De dienst communicatie en logistiek wordt gecentraliseerd in het Belgische Waals-Brabant. De online marketingactiviteiten gaan volledig naar Amsterdam. Alle importactiviteiten worden onder één juridische entiteit samengebracht en de loonadministratie wordt uitbesteed. De autobouwer wil met de ontslagen meer verbinding realiseren tussen de divisies in België en Nederland.

PSA verkeert, ondanks een operationele winst vorig jaar, nog steeds in zwaar weer. Het bedrijf is flink op de onkosten aan het besparen. De reorganisatie is al enige tijd van kracht. Zo werd al een fabriek in Parijs gesloten en de lonen van de Franse werknemers bevroren. Ook is er flink ingeleverd op de uitgaven voor nieuwe modellen.

Woordvoerder PSA Benelux Anouk van Vliet wil de exacte aantallen bevestigen noch ontkennen. “Wij zijn in deze reorganisatie nog volop in gesprek met de bonden. In dit stadium doen we hier nog geen uitspraken over. Wel is duidelijk dat we binnen de Benelux meer synergie willen en dat daarbij ontslagen zullen vallen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *