Hybride-aanbod Marktplaats verdubbeld

Het aanbod van hybride auto’s op Marktplaats is in 2012 verdubbeld, van 7.000 geplaatste advertenties in 2011 naar 15.000 in 2012. De zoekterm ‘Automaat’ voert net als vorig jaar de top tien van meest gezochte trefwoorden aan. Ondanks de slechte zomer blijkt ook de cabrio onverminderd populair. Dit blijkt uit de jaarcijfers van Marktplaats Auto’s.

In 2012 zijn 2,4 miljoen autoadvertenties geplaatst op Marktplaats Auto’s. Het grootste aandeel hierin heeft de VW Golf met 237 duizend advertenties. De Golf is daarmee ook de meest bekeken auto, gevolgd door de BMW 3 en de Polo. Toch wordt bij het surfen vaak ook nog even een blik geworpen op wellicht minder praktische, maar gewilde sportwagens als Toyota Supra, Nissan Skyline en Audi RS 4. Deze auto’s worden minder vaak aangeboden, maar relatief het vaakst bekeken.

“Financiële voordelen zoals het afschaffen van de motorrijtuigenbelasting, maakt de aankoop van een hybride auto steeds aantrekkelijker”, zegt Remco Armee, directeur Marktplaats Auto’s. “Gezien de constante ontwikkelingen op het gebied van duurzaam rijden, waaronder de toename van plug-in hybride auto’s en voertuigen met range extenders, verwachten we een verdere stijging van het aantal hybride auto’s op Marktplaats in het nieuwe jaar.”

Top drie

De drie meest aangeboden auto’s op Marktplaats in 2012 zijn de Volkswagen Golf, de BMW 3 en Opel Astra. Qua carrosserie was de hatchback populair, gevolgd door de stationwagen en sedan. Ook de kleur is een veelgebruikte zoekoptie op Marktplaats, waarbij zilver/grijs de top drie aanvoert. Zwart en blauw zijn respectievelijk de tweede en derde meest gebruikte zoekkleuren.

Top tien zoektermen

De lijstaanvoerder van de top tien van meest gezochte zoektermen binnen Marktplaats Auto’s is het woord ‘Automaat’, gevolgd door ‘BMW’ en ‘Cabrio’. In oplopende volgorde werd er in 2012 ook veel gezocht op: GTI, Diesel, Golf, Coupe, Airco, Polo en Caddy.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.