IHS verwacht snelle acceptatie autonome auto’s

Het internationaal adviesbureau IHS, dat een groot deel van de autofabrikanten tot haar klantenkring mag rekenen, heeft in de jongste analyses voor de auto-industrie, de verwachting uitgesproken dat in 2035 wereldwijd een kleine 21 miljoen (hoog) autonome personenauto’s rond zullen rijden.

Hiervan zullen bijna 4,5 miljoen stuks in Europa rondrijden. Voor 2025 gaat IHS nog uit van 600.000 stuks. Wat betekent dat in de visie van IHS, na 2025 de acceptatie van autonome auto’s versneld doorzet. IHS ziet vooral China en de VS als de markten die de kar zullen gaan trekken, gevolgd door Europa en Japan. Dat laatste land zal rond 2020 een investerings-boost meemaken, omdat de overheid de Olympische Spelen van 2020 wil aangrijpen om ‘massaal’ autonome auto in het Olympisch dorp en de periferie te introduceren. Europa zal ook niet achterblijven, maar daar zal de acceptatie per land flink verschillen.

IHS baseert de marktverwachtingen op de investeringen die momenteel door auto- en onderdelenfabrikanten worden gedaan, maar ook op de plannen die overheden ten aanzien van de infrastructuur aan het ontwikkelen zijn.

In het eerste Nationaal Telematicacongres wordt uitgebreid ingegaan op het virtuele toneel waar meer en meer autofabrikanten, dealernetwerken, leasemaatschappijen en het onafhankelijke kanaal gaan strijden om de klant. Volop reden dus voor Automotive Insiders, in samenwerking met Aftersales Magazine, om op 15 juni een kennisevent aan dit belangwekkende thema te wijden. Het belooft een even interessante als inspirerende bijeenkomst te worden. Nieuwsgierig? Kijk hier alvast naar het programma.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.