Internationale schadewereld op IBIS

Diverse kopstukken uit de internationale schadewereld waren de afgelopen dagen bijeen tijdens het jaarlijkse IBIS-congres, dat dit keer in Montreux plaatsvond. Toekomstige business-modellen, succesvolle strategieen, globalisering, schaalvergroting en de opkomst van telematica waren deze keer de belangrijkste onderwerpen.

Vooral telematica zal van grote invloed worden op de toekomstige machtsverhoudingen binnen de schadewereld. De ‘beheerder/eigenaar’ van deze data gaat dé cruciale regisseursrol vervullen in het gehele proces. Vooralsnog is niet duidelijk bij wie deze rol komt te liggen, maar feit is wel dat diverse partijen (van autofabrikanten tot verzekeraars, it- en schadebedrijven) maar al te goed snappen dat deze data van groot strategisch belang zijn.

‘Humble, hungry en hunting’, is volgens Tony Aquila, oprichter en ceo van Solera/Audatex, het enige juiste motto om de toekomstige ontwikkelingen goed het hoofd te kunnen bieden. Volgens Aquila moet de branche er rekening mee houden dat de huidige zware marktomstandigheden nog wel enkele jaren kunnen aanhouden. Zelf hoopt hij met Solera in 2020 uit te komen op een totale groepsomzet van zo’n twee miljard dollar, met activiteiten in 60 landen.

Die boodschap kon ook de grote Nederlandse delegatie weer terug mee naar huis nemen. Traditiegetrouw was IBIS-sponsor AkzoNobel met een behoorlijke groep naar Montreux afgereisd (zie foto). Afkomstig uit de hele wereld waren in totaal ruim 380 belangstellenden naar het congres gekomen.

Meer achtergronden over het IBIS-congres in het volgende nummer van Aftersales Magazine.

Onder de titel ‘Botsende belangen? Nee, samen voorwaarts’ organiseert Aftersales magazine op 5 juni het Nationaal Schadecongres met talloze interessante sprekers, boeiende discussies en natuurlijk een netwerkborrel.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *