Joint venture in elektrische aandrijflijnen

De divisie Driveline van GKN heeft een joint venture gesloten met EVO Electric, een fabrikant van elektrische aandrijvingen. Onder de naam GKN EVO Edrive Systems zal het nieuwe bedrijf aandrijflijnen produceren voor elektrische en hybride voertuigen.

Om de joint venture van extra kapitaal te voorzien heeft GKN 25,1 procent van de aandelen EVO Electric gekocht, dat ruim zes miljoen euro oplevert. Behalve dat EVO Electric sterk is in het ontwikkelen en produceren van elektromotoren met een hoog koppel, is het ook een voorloper bij het toepassen van nieuwe materialen. Gezien de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt een extra plus.

Een recente studie van McKinsey geeft aan dat de wereldwijde markt voor elektromotoren in 2020 een waarde kan vertegenwoordigen van 22 tot 25 miljard euro. Voor GKN Driveline, dat sinds enige tijd zelf al Etransmissie- en Eas-concepten voor toepassing in hybride en elektrische voertuigen ontwikkelt, is de joint venture belangrijk omdat het leveringsprogramma kan worden uitgebreid met motorconcepten en bijbehorende dynamo’s.

Vanaf begin februari 2011 gelden er nieuwe veiligheidseisen voor elektrisch aangedreven- en hybride-elektrische voertuigen, met specifiek betrekking op de elektrische aandrijflijn.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1824 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *