Koskamp opent kennis- en trainingscenter

In Assen is gisteravond in het bijzijn van ruim 250 genodigden het nieuwe Koskamp Kennis- en Trainingscenter geopend. In samenwerking met onderdelenfabrikant Bosch, de trainingbureaus Autoniveau en XL10, zal de grossiersgroep Koskamp er naast vrijwel alle Bosch-trainingen ook een eigen opleidingsprogramma voor universele garages en dealers organiseren.

Onder meer worden trainingen uitlijnen en receptionist gegeven. Die laatste om de commerciële vaardigheden aan te scherpen. Nijboer-Blijstra tekende overigens voor de inrichting van het trainingscenter. De remmenbank, de uitlijnhefbrug en uitlijnapparatuur, airco-diagnose, uiteraard het complete gamma motordiagnose- en emissiemeetapparatuur. Verder ook banden de- en montagemachines en balanceerapparatuur. “Kortom, wat betreft werkplaatstrainingen zal het universele garages en dealers niet aan mogelijkheden ontbreken om hun kennis up to date te houden”, stelt directeur Bram Teun Koskamp.

Verder werd bekend gemaakt dat er een opleidingsprogramma voor ondernemers in het autobedrijf wordt opgezet, waarbij met name het sturen op cijfers een belangrijk onderwerp zal zijn. “In het verlengde daarvan zullen wij voor onze klanten ook een nauwe samenwerking met Werkplaats Serviceprovider aangaan”, aldus Koskamp. Die tevens zijn plan ontvouwde om in 2015 ook in de Nijmeegse regio eenzelfde trainingscenter als in Assen te gaan openen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.