Leasepark wordt alsmaar groener

Nu het aanbod aan auto’s met 14 procent bijtelling weer is toegenomen, stappen leaserijders massaal over naar zuinigere modellen. Dit heeft een merkbaar effect op de gemiddelde CO2-uitstoot van de totale leasevloot: die bereikte in het tweede kwartaal een historisch laag niveau.

De massale keuze voor zuinige auto’s met een lage bijtelling heeft direct invloed op de CO2-uitstoot van het Nederlandse leasewagenpark. Deze is de afgelopen jaren drastisch gedaald. Was de gemiddelde CO2-uitstoot voor diesel- en benzineauto’s begin 2011 nog 116 respectievelijk 135 gram per kilometer, nu is dat gedaald tot 94 respectievelijk 101 gram.”Een enorme daling in amper drie jaar”, zegt Martijn Versteegen, woordvoerder van LeasePlan. “En als je bedenkt dat één op de drie nieuwe auto’s in Nederland een leaseauto is, dan kun je bedenken wat dit betekent voor de totale Nederlandse vloot.”

Aanscherping

Per 1 januari 2015 zullen de CO2-grenzen weer worden aangescherpt. Dit heeft tot gevolg dat leaserijders die dit jaar een nieuwe auto mogen bestellen, nog kunnen profiteren van de huidige bijtellingsregels als hun nieuwe auto dit jaar nog wordt afgeleverd. Versteegen: “Gezien onze ervaring met eerdere aanscherping van de CO2-grenzen, voorzien we een sterke groei van aanvragen in het najaar, wat soms kan leiden tot langere levertijden bij de importeurs. Wie dus met de voeten in het zand vast nadenkt over een nieuwe leaseauto, heeft een grotere kans om nog vijf jaar gebruik te kunnen maken van een lage bijtelling.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.