Marktplaats (eBay) voor 7,9 miljard Noors

Het Noorse online handelsplatform Adevinta neemt voor een bedrag van 7,9 miljard euro c.q. 9,2 miljard dollar de advertentietak van eBay over. Tot de veilingsite behoort sinds 2004 onder meer Marktplaats.

In ruil voor het geld krijgt eBay een belang van 44 procent in Adevinta en 33 procent stemrecht, aldus de officiële verklaring van de nieuwe eigenaar. eBay Classifieds Group exploiteert digitale marktplaatsen in dertien landen, Adevinta in vijftien landen.

De Noren beroepen zich op een bewezen praktijk van sterke, winstgevende groei en continue focus op waarde voor de gebruikers, klanten en aandeelhouders. Door de transactie ontstaat volgens Adevinta een partij die wereldwijd een miljard mensen bereikt en maandelijks circa drie miljard bezoeken noteert.

De officiële afronding van de overname wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2021. Wel moet dan groen licht zijn gekomen van de diverse belanghebbenden en autoriteiten. Overigens maakt ook het Belgische 2dehands deel uit van eBay/Marktplaats, net als Mobile.de, Gumtree, dba, Bilbasen, Kijiji, 2dehands, 2ememain, Vivanuncios, Automobile.it, Motors.co.uk, Autotrader (Australia), Carsguide (Australia) en eBay Kleinanzeigen.

(foto: Adevinta)

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *