Mijngrossier geeft technische data vrij

Onderdelendistributeur Van Heck uit Schiedam en haar partnergrossiers vieren het tienjarig bestaan van bestelportaal Mijngrossier.nl. Als traktatie stellen zijn technische data gratis ter beschikking. Iedere garagist die onderdelen bestelt, kan tot eind 2013 kosteloos gebruik maken van de uitgebreide beschikbare technische informatie uit Autotools.

“De vrijgave van technische data in Mijngrossier.nl biedt het autobedrijf, dat via het bestelportaal zijn onderdelen bestelt, een interessant voordeel. Het betekent voor het autobedrijf onbeperkt toegang tot onder andere modificaties, recalls, afstelgegevens, checklijsten en schema’s. Alles eenvoudig op te vragen via het kenteken van de auto”, legt directeur Johan van der Hoeven van Van Heck uit.

Complex

Momenteel zijn in ons land ruim 5.000 auto- en garagebedrijven gebruiker van de Autotools technische database. Mijngrossier.nl stelt hoge eisen aan het up to date houden van haar database, zowel op onderdelen als technische informatie. De huidige technische complexiteit van de auto laat het niet meer toe zonder uitgebreide technische informatie reparaties en/of onderhoud uit te voeren.

“Wij hebben en nemen als importeur de verantwoordelijkheid om onze klanten sterker te maken middels het delen van informatie. In samenwerking met onze grossiers willen wij bijdragen aan enerzijds kennisontwikkeling en anderzijds een verdere professionalisering van het universele auto- en garagebedrijf”, aldus Van der Hoeven.

De via Mijngrossier.nl bestelde onderdelen vertegenwoordigden in 2012 een bruto-omzet van ruim 163 miljoen euro.

Functies

Autotools is het afgelopen jaar flink uitgebreid met belangrijke data voor het universele autobedrijf inclusief de toevoeging van recalls en modificaties. Met deze toevoegingen hebben monteurs en werkplaatschefs meteen inzicht in bekende en minder bekende problemen aan specifieke autotypen. Er kan, zonder tussenkomst van dealer of automobielfabrikant, een betere diagnose van problemen aan auto’s worden gesteld.

Die functionaliteiten zijn niet alleen beschikbaar via de werkplaatscomputer, maar ook via diagnoseapparatuur van Bosch en Delphi, daarnaast direct onder de hefbrug via de applicatie Topmec.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.