NGK investeert in voertuigelektronica

De bekende bougiefabrikant NGK koopt de Amerikaanse elektronicaspecialist Wells. Met de overname is een bedrag van een kwart miljard dollar (236 miljoen euro) gemoeid. Wells produceert onderdelen zoals schakelaars, bobines en druksensoren voor met name de aftermarket.

Hoewel Wells nu nog voornamelijk actief is op de Amerikaanse markt stond uitbreiding naar andere markten al op de agenda, iets wat nu dankzij de overname dichterbij komt. Momenteel is Wells in handen van UCI, een investeringsmaatschappij. De verwachte afsluitingsdatum is 1 juli 2015.

NGK Spark Plug is de wereldwijde marktleider in bougies en lambdasensoren voor de auto-industrie en op andere markten, en streeft ernaar deze positie te behouden. Om de corebusiness van de groep verder te versterken met auto-onderdelen, heeft NGK/NTK meerdere mogelijkheden bekeken, waaronder een uitbreiding van het assortiment en het verhogen van de penetratiegraad in verschillende distributiekanalen.

NGK Spark Plug is ervan overtuigd dat de combinatie van beide bedrijven veel synergie zal creëren, waaronder de verkoop van producten van Wells naast die van NGK/NTK op de wereldwijde markt voor autoreparaties via het verkoopnetwerk van de groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.