Nieuw: Nexus Auto en Nexus Truck

Nexus introduceert twee werkplaatsconcepten, Nexus Auto en Nexus Truck. “Want je kunt als distributeur alleen groeien als je ook iets voor je klanten, de autobedrijven iets betekent, een meerwaarde kan leveren”, stelt het Nexus-management.

Of Nexus-partner BCC al met de concepten aan de slag gaat is nog niet bekend. De Franse en Poolse partnerdistributeurs gaan wel al met Nexus Auto aan de slag. Interland uit Polen was tot voor kort aangesloten bij Group Auto International, maar heeft daar afscheid van genomen. De 64 universele garages die deelnemen aan het werkplaatsconcept Eurogarage, hebben afgesproken om zich ‘om te laten bouwen’ tot Nexus Auto. In Frankrijk worden door de Franse Nexus-partner, 78 universele garages van de Nexus Auto uitstraling voorzien. Na de zomer gaan de concepten ook in een aantal andere landen van start.

Zelfs in China zal het concept Nexus Auto worden geïntroduceerd. Gaël Escribe, voormalig vicepresident van onderdelenfabrikant Delphi: “Daar hebben we weliswaar geen Nexus-partner, maar zullen een zevental onderdelenfabrikanten voor de ondersteuning gaan zorgen, al of niet met hun individuele distributeurs. Dat is een model dat we wellicht ook in die Europese landen kunnen uitrollen waar nog geen Nexus-partnergrossier is.”

Truck

In Polen, Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje wordt nog deze maand het werkplaatsconcept Nexus Truck op de kaart gezet. Na de zomervakantie wordt ook in andere landen gestart met de concepten. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

Sceptisch

In februari 2014 introduceerde Escribe een ambitieus plan voor de oprichting van een nieuwe internationale grossiersgroep. Nexus werd geboren, maar weinigen zagen daar een toekomstige succesformule in. Eén jaar later zijn er, verdeeld over vier continenten, 31 leden met een gezamenlijke inkoopkracht van 3,3 miljard euro.

Onlangs organiseerde Nexus in het Zwitserse Montreux, haar eerste conventie voor partners en leveranciers. Bijna 200 genodigden konden in drie dagen tijd, via 1187 speed dates, kennis met elkaar maken en vooral zaken doen. De topmanagers van Bosch, Denso, Continental, Valeo, Delphi, Feberal Mogul, SKF, Brembo, NTN-SNR, Bosal, GKN, Kavo, Eurol en vele anderen (waarvan de meesten een jaar geleden erg sceptisch waren over de Nexus-plannen) zag je nu aan de overlegtafels met de Nexus partnerdistributeurs.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.