Opnieuw koersval Volkswagen

Nu bekend is geworden dat Volkswagen naar alle waarschijnlijkheid ook ‘fouten’ heeft gemaakt met de metingen van CO2-uitstoot bij benzineauto’s, heeft dat opnieuw een koersval veroorzaakt op de beurs. Het aandeel zakte woensdagochtend met 10% onder de grens van 100 dollar.

In de loop van ochtend herstelde het aandeel enigszins maar blijft voorlopig steken op een verlies van 7%. Voor de dieselaffaire was een aandeel VW nog 255 euro waard. Overigens deden alle automakers het slecht op de beurs. Peugeot verloor 2,4%, Renault zakte 1,9%, BMW verloor 2,5% en Daimler raakte 2,7% beurswaarde kwijt.

Volkswagen meldde dinsdagavond dat er ook onregelmatigheden zijn geconstateerd tijdens metingen van CO2-waarden in benzineauto’s. Wellicht moeten daardoor nog eens 800.000 auto’s extra terug naar de garage. Het concern schat de economische schade van de nieuwe affaire nu al op ongeveer 2 miljard euro. En voor het eerst zijn er ook benzine-auto’s bij betrokken waar de uitstootwaarden niet correct zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.