Optiteam, nieuw HR adviesbureau

Optiteam is de naam van het nieuwe Human Resource adviesbureau van Berend van Berkel en Emile Thewissen. Beide mannen hebben jarenlange ervaring met HR-management onder meer in de autobranche maar bedienen nu ook andere sectoren.

Optiteam belooft de talenten van de medewerkers op te sporen en uit te ontwikkelen. “We ondersteunen bedrijven door ze inzicht te geven in de kwaliteiten van hun team”, zeg Emile Thewissen. “Dat doen we op basis van persoonlijke eigenschappen en talent- en performance management. Daarnaast treden we ook op als poortwachters bij de werving en selectie van medewerkers.”

De HR-diensten van Optiteam worden gefaciliteerd met Sympa HR-software die binnenkort ook specifiek voor de autobranche verkrijgbaar is. “Sympa is een breed inzetbaar HR-systeem”, vertelt Thewissen. “Het zorgt voor een logische combinatie van Human Resource Management, Human Resource Development en wervingsprocessen. Zaken als bijvoorbeeld arbeidscontracten, talentontwikkeling, gespreksnotulen en testrapportages kunnen er in worden ondergebracht. Het systeem is ook toegankelijk voor de medewerkers van het bedrijf. Zij kunnen zo bijvoorbeeld hun vrije dagen aanvragen en hun tegoed zien, hun ziekteverzuimgeschiedenis inzien, gespreksverslagen lezen en jaaropgaves downloaden.”

Van Berkel en Thewissen zijn zich goed bewust dat de markt voor personeelsbeleid is veranderd. “Het is essentieel voor bedrijven om optimaal gebruik te maken van de talenten van hun mensen. Dat is dan ook wat wij doen. Wij maken talent inzichtelijk voor mens en organisatie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.