Pilkington Benelux verkrijgt de erkenning Duurzaam Repareren 2016

Pilkington is een van ’s werelds grootste glasleverancier voor de automobielindustrie. Onlangs mocht Wolter van Seijen, Commercial Manager Central Europe, het certificaat in ontvangst nemen van Harry Filon.

Groot zijn is niet altijd een voordeel. Pilkington AGR (Automotive Glass Replacement) heeft 12 fabrieken en 96 (distributie)centra in Europa. Hiernaast heeft men grote internationale toeleveranciers van chemische artikelen, zoals lijmen, kitten en harsen. “Zelfs voor een wereldspeler als Pilkington is het best lastig om de door Duurzaam Repareren gewenste informatie boven water te krijgen. Alles wat we zelf produceren hebben we goed in de hand, maar deze informatie van grote chemieconcerns zoals DOW, Henkel en Sika te krijgen is een stuk ingewikkelder. Duurzaam Repareren vraagt immers ook zeer gedetailleerde informatie over productsamenstellingen en ingrediënten. Maar we zijn dus extra blij dat het gelukt is”: aldus Wolter van Seijen.

Pilkington Benelux, onderdeel van de NSG-Group, heeft een uitgebreid MVO en duurzaamheidsprogramma. De belangrijkste onderwerpen in het statuut zijn: bestuur, mensenrechten, veiligheid, milieu, integriteit en de zorg voor de gemeenschap. De erkenning door Duurzaam Repareren sluit volgens Pilkington naadloos aan op de bedrijfsfilosofie en de werkwijze van de organisatie.

Harry Filon: ”Binnenkort komen we met een specifieke erkenning voor glasleveranciers zoals Pilkington. Hierbij zullen we niet alleen eisen stellen aan de chemische producten, maar worden er ook eisen gesteld aan de ruiten. Zo hopen we te voorkomen dat ruiten van slechte kwaliteit gemonteerd worden”.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.