Pirelli-moeder koopt machinefabrikant

China National Chemical Corporation (Chem China), sinds een jaar de moedermaatschappij van bandenfabrikant Pirelli en tevens eigenaar van Aeolus banden, heeft een bod van ruim 900 miljoen euro gedaan op het Duitse Kraus Maffei. De laatste was overigens in handen van het Canadese Onex, een private equity groep. Kraus Maffei is fabrikant van machines voor de verwerking van kunstof en rubber, waaronder machines voor de fabricage van banden.

Frank Stieler, CEO der Krauss Maffei Gruppe is blij dat de groep onderdeel wordt van een industrieel concern waar geïnvesteerd kan worden in de toekomt. Chem China heeft ten aanzien van de bandenproductie nu niet alleen merken in handen, maar ook de grondstoffenhandel, de fabricage en de benodigde machines. De synergie van de overname is dus groot. Overigens moeten de autoriteiten in Duitsland nog toestemming geven voor de deal.

Terwijl veel fabrikanten die in China produceren of onderdeel zijn van een Chinees concern (Geely en Volvo) hun nationale of Europese roots koesteren, wil Jianxin Ren, de voorzitter van Chem China juist de kracht van de Chinese industrie laten horen. Daartoe is het prgramma Made in China 2025 ontwikkeld om ervoor te zorgen dat over enige jaren Made in China net zo krachtig zal zijn als Made in Germany nu!

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1832 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *