Privélease meest populair onder vrouwen

Het privéleasen van een auto is het populairst onder vrouwen; tweederde van de leasecontracten wordt door hen afgesloten. Kleinere auto’s zijn de favoriet en worden met name gebruikt als stadsauto en/of tweede auto. Dit blijkt uit een data-analyse van Privatelease.com, onderdeel van leasemaatschappij Business Lease.

Het privéleasen van een auto is de laatste jaren sterk in opkomst. In totaal zijn er in heel Nederland inmiddels ruim 50.000 privé lease contracten afgesloten. Commercieel directeur Chris Mudde van Privatelease.com: “Je ziet dat mensen behoefte hebben aan een eigen auto, maar de aanschafprijs en kosten voor onderhoud niet willen of kunnen betalen. Privélease is dan een goede oplossing, omdat je een vast bedrag per maand kwijt bent en niet voor verrassingen komt te staan. Bovendien zijn zaken als schadeherstel, reparatie, onderhoud, verzekering en wegenbelasting ook meteen geregeld.”

De Fiat 500 Lounge is de meest geleasde auto bij Privatelease.com. De auto is binnen het segment relatief duur in aanschaf, maar via privé lease goed toegankelijk. Als berijder kun je zelf de contractduur, het aantal kilometers per jaar en daarmee het budget bepalen.

Privatelease bij Blokker

Om private lease toegankelijk te maken voor het grote publiek, is Privatelease.com een samenwerking aangegaan met Blokker. Het betreft een online deal waarbij bezoekers via de website van Blokker tegen een actieprijs de keuze hebben uit in totaal vijf verschillende modellen van autofabrikanten Fiat, Peugeot en Volvo. Naast de Fiat 500 Lounge, hebben klanten binnen de deal met Blokker de keuze uit de Fiat 500 Popster, Fiat 500 Dualogic, Peugeot 108 Active en Volvo V40.

Jeroen Barten, account group manager Automotive GFK zal in november bij Automotive Insiders een update verzorgen van zijn presentatie van een jaar geleden inzake private lease.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.