RAI wil snellere vergroening wagenpark

In reactie op Prinsjesdag vraagt RAI Vereniging, bij monde van voorzitter Steven van Eijck, het kabinet de toegang tot schoner en zuiniger wegvervoer voor meer automobilisten en ondernemers aantrekkelijker te maken. Concreet doet de mobiliteitsorganisatie de volgende voorstellen:

  • maak zo snel mogelijk voor 2020 meer budget vrij voor particuliere aankoopsubsidie voor een nieuwe elektrische auto
  • verbreed de aanschafsubsidie op volledig elektrische auto’s met zuinige (plug-in) hybrides en/of tijdelijke verlaging van de btw.
  • geef zo snel mogelijkheid duidelijkheid over de aanschafsubsidie voor een nieuwe elektrische bestelauto of elektrische truck.
  • verlaag de rijbewijseisen voor 125cc motoren.
  • geef de motorbranche zo snel mogelijk toegang tot de op de ‘TVL-regeling’ (Tegemoetkoming Vaste Lasten).
  • vereenvoudig voor werkgevers de administratieve lasten bij het verstrekken van een onbelaste reiskostenvergoeding.
  • breid het derde coronasteunpakket uit met maatregelen om investeringen in innovaties op peil te houden voor bedrijven die in Nederland actief zijn op het gebied van R&D in mobiliteit.
  • verlaag de drempel voor gebruik PHEV bestelbussen, trucks en Super EcoCombi’s.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *