RDC en Aimforthemoon in autodeelplatform Trexcar

Ondernemerscollectief Aimforthemoon en RDC werken samen binnen het nieuwe autodeelplatform  Trexcar. Begin juni start een pilot in Nijmegen, met medewerking van Wassink Autogroep, Bovemij en WeGo.

Trexcar gaat auto’s benutten van merkdealers en autobedrijven, om in te spelen op de groeiende behoefte van consumenten aan flexibele mobiliteit. Die constructie dient een tweeledig doel: er is voor elke situatie een geschikt voertuig beschikbaar en in de branche staan minder auto’s stil.

De initiatiefnemers wijzen erop dat de jonge generatie Nederlanders meer en meer autodelen prefereert boven autobezit. Ook tegenvallende nieuwverkopen en (te) lange statijden van occasions (gemiddeld 85 dagen c.q. 1275 euro) maken het de branche moeilijk om het hoofd boven water te houden.
In de Trexcar-pilot wordt de nieuwe autogebruiker bediend met flexibele mobiliteit, doordat hij tijdelijk jonge tweedehands auto’s kan gebruiken. Anderzijds is het een nieuw verdienmodel voor dealers en universelen, waarbij de optie tot aanschaf na huur weer extra sales kan genereren.

Interessante aanvulling

Voor autokopers kan Trexcar een interessante aanvulling zijn. Doordat de auto’s zich door heel Nederland verplaatsen, komen ze op plekken waar potentieel meer interesse is voor een bepaald voertuigtype. Geïnteresseerden kunnen, net als bij de datingapp Happn, een notificatie ontvangen wanneer de auto van hun voorkeur bij hen in de omgeving staat. Ook stimuleert de service geïnteresseerden om sneller een proefrit te gaan maken, hetgeen kan leiden tot snellere verkoop. “Zo wordt heel Nederland een fysieke showroom voor autodealers”, stellen de initiatiefnemers, die hopen op een succesvolle pilot – en er dealers en autobedrijven die zich aansluiten bij Trexcar.

 

 

Think big, start small

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.