RDW: op weg naar reguliere dienstverlening

De Rijksdienst voor het Wegverkeer breidt de tijdelijke importprocedure uit met lichte bedrijfswagens en twee- en driewielers. Het is volgens de instantie “een stap in de richting om de reguliere dienstverlening zo spoedig mogelijk weer operationeel te hebben.”

Door de verruiming kunnen nu ook lichte bedrijfswagens en twee- en driewielers worden voorzien van een Nederlands kenteken. Er geldt geen voorwaarde dat het voertuig al verkocht moet zijn. De tijdelijke werkwijze is uitsluitend bedoeld voor RDW-erkende bedrijven. Documenten moeten centraal digitaal aangeleverd worden. Medewerkers van een keuringsstation beoordelen de aanvragen. Na afloop krijgt de aanvrager per e-mail bericht dat het RDW-proces is afgerond. In specifieke gevallen volgt alsnog een fysiek onderzoek. Via steekproeven wordt de kwaliteit van de voertuigen gecontroleerd.

Eind maart presenteerde de RDW een tijdelijke procedure voor het keuren van importvoertuigen, zodat deze alsnog gekentekend en afgeleverd kunnen worden. RDW focuste in eerste instantie op voertuigen die al verkocht zijn.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

  • Avatar
    10 april 2020 om 15:21
    Permalink

    Ik ben erg benieuwd wanneer de RDW iets gaat regelen voor particulieren. Deze auto’s kunnen nu niet gekentekend worden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *