Rechter vernietigt bezwaren tegen nieuwbouw Dijkstra

Met een uitspraak van de bestuursrechter van de Raad van State zijn eindelijk de bezwaren tegen de nieuwbouw van Autobedrijf Sjouke Dijkstra uit Markelo van tafel.

De zaak loopt al sinds eind 2016. Gedeputeerde Staten van Overijssel en twee toekomstige buren van Autobedrijf Sjouke Dijkstra op de nieuwe locatie aan de Rijssenseweg in Markelo hadden bezwaar aangetekend tegen de nieuwbouw. Een bestuursrechter heeft dit bezwaar bekrachtigd, maar volgens Sjouke Dijkstra op oneigenlijke gronden. De advocaat van Sjouke Dijkstra is daarop in beroep gegaan bij de Raad van State en heeft nu dan eindelijk gelijk gekregen.

Opnieuw

Uiteraard is Sjouke Dijkstra blij met de uitspraak. Die betekent echter niet dat hij nu meteen kan beginnen met de nieuwbouw. “We hebben in 2016 al een begroting opgesteld, met de aannemer een prijs afgesproken, met de bank gepraat. Dat moet nu allemaal weer opnieuw. De tijden zijn veranderd en ik ben eerlijk gezegd ook wel een beetje bang dat we daarbij slachtoffer worden van de aantrekkende economie. Daarbij willen we extra voorzieningen als snellaadstations. Ook willen we het pand energieneutraal bouwen, met zonnepanelen op het dak.”

Kosten

Dat de hele zaak Dijkstra geld heeft gekost moge duidelijk zijn. “95.000 euro aan juridische bijstand alleen al. Daarbij heb je ook indirecte kosten door gederfde inkomsten. Ik heb nota bene al twaalf jaar bij de gemeente aangegeven dat de ruimte op de huidige locatie tekortschoot. En dat er dan toch partijen zijn die je op onrechtmatige gronden tegenwerken. Maar goed, ik zie ook dat we desondanks nog elk jaar winst maken en ik heb er vertrouwen in dat we straks vanuit de nieuwbouw nog een extra impuls aan kunnen geven.” Foto: Google Maps

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters