Renault roept 15.000 auto’s terug

Autofabrikant Renault gaat 15.000 auto’s terug roepen om de motoren te controleren op eventueel te hoge emissiewaarden. Een speciale commissie, die na het dieselschandaal bij Volkswagen door de Franse overheid werd opgericht, vindt dat bepaalde nieuwe modellen van Renault niet voldoen aan de milieu-eisen. Dat heeft de Franse minister van Ecologie Ségolène Royal laten weten, meldt het persbureau AFP.

Volgens Royal worden de terug te roepen voertuigen gecontroleerd en de motorsoftware opnieuw afgesteld zodat het filtersysteem correct functioneert. “Tests gaven onvoldoende zekerheid over de juistheid van de emissiewaarden”, aldus de minister. Royal meldt dat ook bij de andere Franse autobouwers te hoge uitstootnormen zijn gemeten en dat overleg met hen aanstaande is.

Renault stelde herhaaldelijk dat het niets te maken heeft met de sjoemelsoftware-affaire, maar de fabrikant is bereid om de uitstoot van de wagens nader te controleren en wanneer nodig updates door te voeren. Minister Royal benadrukte eerder dat Renault niet heeft gefraudeerd. De commotie zorgde er overigens wel voor dat Renault 3,3 miljard euro aan beurswaarde zag verdampen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.