Ruitenwisser is omzetmaker en serviceartikel

Door het winterse weer worden ruitenwissers weer geregeld gebruikt. Consumenten worden direct met de neus op de voorruit gedrukt als het zicht slecht is. Ruitenwissers zijn een echt winterproduct waar geld mee kan worden verdiend, zo blijkt uit de Wesp database.

In de televisiespotjes van Carglass wordt na een ruitreparatie gratis een set gemonteerde Bosch ruitenwisserbladen aangeboden. Daar kunnen garagebedrijven mooi op meeliften. De commercial maakt in ieder geval weer even duidelijk hoe belangrijk goed functionerende ruitenwissers zijn.

Vooral de onderhoudsbeurt, al dan niet gelijk met APK, is een uitgelezen commercieel moment om dit onder de aandacht te brengen. Uit de database van Wesp blijkt dat garagebedrijven uit de top tien structureel meer ruitenwisserbladen weten te verkopen. Duidelijk is ook dat slechtere weersomstandigheden een belangrijke stimulans zijn voor de verkoop van dit product. Oktober en november springen er dan ook uit in de resultaten. Overigens vertonen de bedrijven uit de top tien ook een veel consequenter beeld in verhouding tot het landelijke beeld.

Lees hier het complete artikel met cijferoverzichten >>

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1778 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.