Sator introduceert Automotive Academy

Sator introduceert de Automotive Academy met zes vestigingen in Amsterdam, Breda, Hoensbroek, Naaldwijk, Veenendaal en Zwolle. Vanaf september 2015 wordt het volgen van een opleiding voor autobedrijven wel heel erg gemakkelijk. Vanaf dat moment is de Automotive Academy operationeel.

Naast theorie ruimtes zal er op elke locatie een volledig ingerichte werkplaats aanwezig zijn waar de opgedane theoretische kennis in de praktijk getoetst kan worden. De inrichting van de werkplaatsen voldoet aan de eisen die Bosch daaraan stelt voor het volgen van gecertificeerde Bosch-opleidingen.

Vrijwel alle trainingen en cursussen die de Automotive Academy aanbiedt leiden op voor het IBKI examen. Wie daarvoor slaagt kan rekenen op een bijschrijving in zijn Branchepaspoort. Voor de werkgever heeft dit als bijkomend voordeel dat de meeste opleidingen van de Automotive Academy worden gesubsidieerd door OOMT.

Naast meerjarige modulaire opleidingen die uitmonden in diagnose expert en het hoogste niveau van de Bosch-opleidingencyclus, zal de Automotive Academy ook korte opleidingen bieden voor APK2, hybride-voertuigen, Diesel common-rail, airco F-gassen, Bedrijfsvoering en andere actuele onderwerpen.

Laagdrempelig

Voor de uitvoering van de opleidingen werkt Sator nauw samen met gerenommeerde opleiders als Innovam, Autoniveau, GMTO, Ochse en Wesp.

“Met de Automotive Academy willen wij voor het autobedrijf de deelname zo gemakkelijk mogelijk maken. Laagdrempelige betaalbare opleidingen die altijd in de buurt te volgen zijn. Met een tijdsbesteding die rekening houdt met de werkdruk in het autobedrijf. Dus ook combinaties van middag-, en avondopleidingen. Daarmee willen we er voor zorgen dat de werkplaatsen gevuld blijven. Daarnaast zal ook het E-Learning via een beveiligde web omgeving steeds belangrijker worden”, aldus Adriaan Roggeveen, directielid van Sator.

Eind augustus wordt de opleidingscatalogus met het complete aanbod van cursussen en trainingen verspreid onder alle autobedrijven in Nederland. Vanaf dat moment wordt ook de website van de Automotive Academy actief, waarop alle deelnemers met hun eigen login de trainingskalender en hun resultaten kunnen raadplegen.

In Breda en Zwolle worden twee nieuwe trainingslocaties betrokken. De eerste daarvan wordt gevestigd op Spinveld 64 in Breda, waar een accommodatie van 750 vierkante meter ter beschikking staat om te voorzien in alle denkbare trainingsbehoeften voor de afnemers in de regio’s Noord-Brabant en Drechtsteden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *