Sator neemt weer grossiers over

Sator Holding heeft overeenstemming bereikt over de overname van Automaterialen Vink in Alkmaar en Leo de Groot Partscenter in Haarlem en Hillegom. Partijen verwachten de transacties uiterlijk 31 maart 2015 af te ronden.

Vink telt vijftien medewerkers. Paul Vink, directeur/eigenaar van het bedrijf, blijft als commercieel manager aan het bedrijf verbonden. “De verkoop aan Sator is een logische stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. De tendens van schaalvergroting en samenwerking is niet te stoppen.”

Leo de Groot Partscenter telt eveneens vijftien medewerkers. Naast de levering van een breed assortiment onderdelen biedt het bedrijf ook technische service op het gebied van cilinderkop revisie en radiateuren reparatie. Directeur/eigenaar Michel Chaudron blijft verbonden aan het bedrijf en zal een rol gaan spelen in de nieuwe organisatie van Sator’s eigen grossiersnetwerk: “Ik zie de grote veranderingen in de markt als een enorme uitdaging. De schaalvergroting waarvan we nu deel uit gaan maken, maakt ons een betere aanbieder naar al onze afnemers.”

De overname kwam tot stand na een dialoog tussen Sator en beide bedrijven waarbij duidelijk werd dat deze vorm van “voorwaartse integratie” voor de hand liggend was voor beide partijen. “De overnames passen binnen de plannen die wij op 11 april van dit jaar bekend maakten. We streven nog steeds naar een landelijk dekkend netwerk van 75 vestigingen (een aantal wat inmiddel bijna is bereikt- red.) en zowel Vink als Leo de Groot helpen ons een forse stap in die richting te zetten”, aldus Adriaan Roggeveen van Sator Holding.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.