Scepsis over retrofit oplossing diesels

Autofabrikanten verplichten aanpassingen te doen aan uitlaatsystemen, zodat diesels schoner worden, is geen oplossing als het aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel ligt. Dat meldt persbureau Reuters.

“De voordelen en kosten moeten proportioneel zijn. Aanpassingen aan de hardware zijn relatief kostbaar”, citeert Reuters Merkel na een kabinetsbijeenkomst.

NOx

De Duitse auto-industrie worstelt sinds dieselgate met het imago van dieselauto’s, die vaak veel vervuilender waren dan de fabrikanten voorspiegelden. De aanpak van de uitstoot van NOx gaat inmiddels al zo ver dat sommige Duitse steden dieselauto’s de toegang ontzeggen. Het doet de restwaarden van diesels geen goed.

Elektrisch?

Retrofit aanpassingen aan de uitlaatsystemen vormen dus niet de oplossing. Hoe auto’s dan wel schoner moeten, laat Merkel over aan de auto-industrie zelf. De animo voor elektrisch rijden neemt maar mondjesmaat toe. “We willen dat de industrie modern en toekomstgericht is”, zei Merkel. “We hebben ook duidelijke voorbeelden gezien waarin de industrie ernstige fouten heeft gemaakt. De klant of de belastingbetaler mogen daar niet de dupe van zijn. Het zal hoofdzakelijk moeten worden opgelost door de auto-industrie.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters