Schade-app Fixico vliegt uit

Het online schadeherstelplatform Fixico heeft in ons land inmiddels vaste voet aan de grond. Volgens Derk Roodhuyzen, de ondernemer die samen met Mark van Laar achter de schade-app zit, zijn inmiddels 412 grote en kleine schadeherstellers partner. Nu wordt de stap over de grens voorbereid. Met vijf investeerders achter Fixico lonken de Belgische en Duitse schademarkt.

Het concept is simpel. Je maakt als particulier of fleetowner een aantal foto’s van de schade. Die moet je uploaden naar Fixico en binnen 24 uur heb je minimaal drie offertes van schadeherstellers die graag de schade, veelal voor een scherp en vast tarief willen herstellen.

De doelgroep is groot en voornamelijk de niet door verzekeraars gestuurde markt. Zeker als het om schades gaat die de particulier zelf moet betalen (en waar je wellicht je korting door het aantal schadevrije jaren kwijt raakt) of als de particulier het bruto schadebedrag van de tegenpartij krijgt uitgekeerd en dan zoekt naar een goedkoper reparatieadres. Maar ook fleetowners die kleinere schades snel weggewerkt willen hebben of berijders van een leaseauto die een kleine ‘eigen schuld (parkeer)schade’ schade niet bij de baas durven te melden. Het zijn maar voorbeelden van potentiële klantengroepen. Volgens Roodhuyzen kunnen fleetowners wel dertig procent besparen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1793 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.