Snelle export door nieuwe BPM-aangifte

Voertuig Documentatie Centrum (VDC) heeft in samenwerking met de Belastingdienst een nieuwe exportdienst ontwikkeld: de elektronische BPM-aangifte. Met deze nieuwe webapplicatie, de zogeheten Eportxpert, kunnen exporteurs het volledige administratieve proces bij export sneller en eenvoudiger zelf regelen, waardoor ze per auto tot tweehonderd euro extra marge kunnen realiseren.

Bij het terugvragen van rest-BPM komt voor exporteurs nu veel papierwerk kijken. Zo moeten eerst een uitvoerverklaring en EU-toelatingsverklaring worden aangevraagd en afgegeven en dienen aangiften aangemaakt en administratief verwerkt te worden. Vaak gebeurt dat door meerdere personen en worden gegevens bovendien met de hand ingevuld, waardoor de kans op fouten groot is.

“Naar schatting gaat in vijf tot acht procent van de exportaanvragen er iets mis, waardoor het proces vertraagd wordt”, zegt directeur Michel Schaay van VDC. “Met de elektronische aangifte kan de hele afwikkeling door één persoon achter één scherm worden gedaan en is de kans op fouten vrijwel nihil.”

Oplossing

Volgens de VDC-directeur biedt de elektronische BPM-aangifte veel exporteurs de ideale oplossing voor hun exportactiviteiten. “Met dit systeem kun je er van op aan dat je altijd de meest actuele informatie over wet- en regelgeving en de juiste exporttools tot je beschikking hebt. Bedrijven hoeven zich dus niet meer zelf voortdurend in alle details te verdiepen. Dat hebben wij al voor ze gedaan, zodat de ondernemers kunnen doen waar ze goed in zijn: ondernemen.”

Bron: VWE Trendweb

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.