Stapp In nieuw mobiliteitsconcept

Stapp In is een nieuwe mobiliteitsconcept van Autobedrijf Brandsen, specifiek gericht op de autorijder in Barneveld. Sinds de officiële introductie in september zijn er al diverse gebruikers actief.

Stapp In is een nieuw concept, wat een antwoord is op de landelijke trend dat een auto geen bezit, maar een gebruiksvoorwerp is. Reinald Bronkhorst van Stapp In: “De landelijke trend gaat van bezit naar gebruik, dat zien wij bij Autobedrijf Brandsen ook. Een auto die stilstaat of weinig kilometers maakt, kost enorm veel geld. Zeker een tweede auto staat in gezinnen regelmatig een dag of enkele dagen ongebruikt voor de deur.”

Stapp In is er bijvoorbeeld om even een boodschap doen in een naburige stad of als grotere auto tijdens de vakantie. “In het weekend een MPV en door de week een kleinere, duurzame auto? Met dit concept bieden wij Barneveld mobiliteit op maat, voor zowel de particuliere als de zakelijke rijder.”

Deelauto

Stapp In heeft in september dit jaar op diverse locaties in Barneveld twaalf Volkswagen Ups neergezet. Via een smartphone app kunnen klanten zo’n deelauto reserveren. De klant betaalt naar gebruik van de auto en heeft geen onderhoudskosten, wegenbelasting en verzekering.

“Bovendien is deze manier van autorijden een stuk duurzamer, omdat automobilisten zo veel bewuster met mobiliteit omgaan”, aldus Bronkhorst. Eerder dit jaar is Stapp In genomineerd voor de Duurzame Mobiliteitsprijs van Anwb.

Bredere uitrol

Stapp In is mede dankzij het succes in Barneveld van plan het concept breder in Nederland uit te rollen. Bronkhorst: “Dat doen we graag in samenwerking met lokaal sterke autobedrijven, die hun wortels hebben in een plaats of regio. Je ziet dat veel autobedrijven op zoek zijn naar innovatiemogelijkheden en nieuwe verdienmodellen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.