Stern Groep start universele keten

Uit het nieuwste kwartaalbericht van Stern Groep blijkt dat het bedrijf tot en met het derde kwartaal van 2011 een resultaat na belastingen behaald heeft van 5,3 miljoen euro, ten opzichte van 2,5 miljoen over dezelfde periode in 2010. Het meest opvallende in het rapport is dat zij ook start met een eigen keten van universele garages, genaamd Stern Point.

Stern start het garageconcept met het oog op het doorontwikkelen van het eigen merk. De automotivegroep heeft de ambitie om binnen twee jaar 24 vestigingen operationeel te hebben. In deze garages zullen alle merken auto’s terecht kunnen voor reparatie, onderhoud en banden. Daarnaast worden gebruikte auto’s aangeboden onder het label Stern Plaza, autoverhuur onder Stern Rent en financiële producten onder de labels Stern Lease, Stern Credit, Stern Polis en Stern Garant.

Tot en met het derde kwartaal 2011 realiseerde Stern Groep een netto omzet van 732,7 euro tegenover 705,8 miljoen een jaar eerder, een stijging van 26,9 miljoen ( 3,8 procent). Door een verschuiving in de omzetmix van aftersalesomzet naar salesomzet steeg het bruto omzetresultaat slechts fractioneel met 0,2 miljoen euro tot 133,2 miljoen. De aftersalesomzet daalde mede door het uitbesteden van de exploitatie van een aantal brandstofstations met 5,5 procent tot 264,1 miljoen euro. Het aantal verkochte nieuwe personenauto’s nam met 14,5 procent toe tot 20.048 stuks. Het aantal verkochte nieuwe bedrijfswagens nam met 18,9 procent toe tot 3.468 stuks.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *