Terwolde koopt Renault-dealer Koops Assen

Het familiebedrijf Koops, sinds vijftig jaar Renault-dealer in Assen, houdt per 1 januari 2017 op te bestaan. De nieuwe eigenaar wordt merkdealer Terwolde, gevestigd op zes locaties in Drenthe en Groningen. Alle zes Koops-werknemers gaan mee over.

Lokale media melden dat de broers Roelof, Jan en Gerard Koops om strategische reden een punt zetten achter de in 1966 door hun ouders gestarte onderneming. ”We zien de dealers om ons heen steeds groter worden en daar kunnen we als kleiner bedrijf nauwelijks tegen op”, vertellen ze in het Dagblad van het Noorden.

Het trio gaat zich nu richten op het vastgoedbedrijf dat Koops al exploiteerde naast de garage. Voor de nieuwe eigenaar is aanwezigheid in Assen geografisch gezien een logische stap. Terwolde neemt het bedrijf over en huurt het pand van de tweede generatie-Koops, die 25 jaar geleden aantrad.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *