Tomtom wil opstoppingen steden terugdringen

Tomtom wil de versleersopstoppingen in steden terugdringen en heeft hiervoor een samenwerkingsverband gezocht met UN Habitat.

“Stedelijk gebieden groeien snel. Op dit moment woont de helft van de wereldbevolking in steden, en volgens de voorspellingen bieden ze in 2050 een thuis aan zes miljard mensen,” zegt Joan Clos van UN-Habitat. “Hoe we belangrijke diensten als mobiliteit en bereikbaarheid vormgeven, is essentieel bij het verbeteren van de kwaliteit van het stadsleven. De gegevens van Tomtom helpen ons hierbij omdat we kunnen vertrouwen op een uitstekende analyse van verkeersopstoppingen in grote steden. Hiermee kunnen beleidsmakers en lokale overheden duurzame en praktische oplossingen ontwikkelen.”

Tomtom heeft onlangs de zesde editie van zijn Traffic Index gepubliceerd, waaruit een aanzienlijke toename van het aantal verkeersopstoppingen naar voren kwam. Mensen die hun auto voor woon-werkverkeer gebruiken, zitten gemiddeld acht volle werkdagen per jaar in het verkeer vast. Traditionele oplossingen als het verbreden van bestaande en aanleggen van nieuwe wegen blijken geen effectieve middelen meer bij filebestrijding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *