Tweede vestiging grossier Autopia

Grossier Ed Kanij opent medio januari in het Zeeuwse Dirksland zijn tweede vestiging van Autopia Autoparts. Hoofdleverancier wordt Doyen Auto, wiens private label Requal ook op de schappen komt te liggen.

Ed Kanij verkocht in februari 2014 zijn vijf Kanta-vestigingen aan franchisegever Brezan. Hij was vervolgens vier maanden Manager Business Development bij Brezan, om uiteindelijk toch weer voor zichzelf te beginnen als grossier automaterialen. Eind 2014 startte hij onder de naam Autopia met onderdelendistributie vanuit Hellevoetsluis.

De snelle ontwikkeling van deze locatie, in combinatie met de vraag vanuit Goeree Overflakkee heeft ertoe geleid dat medio januari in Dirksland de tweede vestiging van Autopia opent. Was de eerste locatie bij aanvang onderdeel van het AD Benelux-netwerk, voor de nieuwe locatie gaat Kanij in zee met Doyen Auto. “De juiste merken, uitstekende beschikbaarheid, het meedenken en bovenal de persoonlijke benadering vanuit Doyen hebben de doorslag gegeven”, aldus Kanij.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *