Univé stimuleert duurzaam repareren

Univé heeft zich aangesloten bij stichting Duurzaam Repareren. Hiermee stimuleert Univé dat reparatieopdrachten milieuvriendelijk worden uitgevoerd. Schadeherstellers aangesloten bij Univé krijgen tot 2016 om de eigen certificering rond te krijgen.

“Onze leden vinden dat een reparatie, naast goed en veilig, ook duurzaam uitgevoerd moet worden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om onze leden hierin tegemoet te komen. Dit hebben we gevonden in de stichting Duurzaam Repareren”, aldus Marcel Spronk, directeur Schade bij Univé. Deze stichting toetst autobedrijven op genomen kwalitatieve en organisatorische maatregelen om het milieu te ontzien. Dit geldt in het bijzonder voor reparaties, het onderhoud en het schadeherstel van motorvoertuigen.

“Een andere belangrijke overweging om definitief te kiezen voor ‘Duurzaam Repareren’ zijn onze schadeherstelbedrijven. 80 procent van onze schadeherstellers is al aangesloten bij de stichting Duurzaam Repareren, een belangrijk signaal dat ook zij geloven in de missie van deze stichting.” Univé geeft de overige twintig procent tot 1 januari 2016 de gelegenheid om de certificering rond te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *