Vastgoed autobranche: molensteen of optie?

De tijden dat het vastgoed bijdroeg aan de winst is voor veel ondernemers voorbij. De vastgoedpositie is eerder een bron van zorg en verlies. Zeker nu onlangs de banken een forse afschrijving hebben gedaan op de vastgoedposities in de autobranche.

Teruglopende omzetten, lagere rendementen en de waardedaling van het vastgoed maken het noodzakelijk om de bestaande situatie kritisch te bekijken. Automotive Insiders organiseert daarom op  7 november een bijeenkomst waar  alle mogelijkheden die de ondernemers  nog ter  beschikking staan op een rij worden gezet.

Twee advocaten , Boudewijn Baan ( gespecialiseerd in het ruimtelijk ordeningsrecht ) en Caspar Rutten (gespecialiseerd in het (Europese) mededingings- en contractenrecht) , zullen in een gezamenlijke sessie bespreken waar u op moet letten in de contractuele verhoudingen (dealer/importeur) en welke mogelijkheden er met het oog op (wijziging van) het bestemmingsplan zijn om panden een nieuwe passende functie te geven.

Financiering

In de andere sessie zullen Onno Adriaanse (Inter Actus) en Marinus van der Meer (ING) bespreken hoe je vastgoed gefinancierd houdt, waarbij herfinanciering met medewerking van pensioenfondsen, belasting en of het personeel tot de mogelijkheden behoort. Herontwikkeling en verkoop komen ook aan bod. Ook wordt besproken wat de bank van u verwacht met betrekking tot uw vastgoedpositie.

De bijeenkomst wordt ingeleid door Martin Verwoert. Hij is ruim dertig jaar werkzaam in projectontwikkeling en de vastgoedbranche, waarvan ruim 27 jaar als zelfstandig ondernemer. Hij was tot 1 juli directievoorzitter van AM Real Estate Development/IPMMC. In zijn verhaal zal Martin met name ook ingaan op welke lering de automotive branche kan trekken uit andere sectoren.

De bijeenkomst is op 7 november en begint om 15:30 uur in De Klepperman te Hoevelaken. Geïnteresseerden kunnen zich hier opgeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *