Veel potentie werkplaatsconcepten

Ruim 22 procent (102.200 garagebedrijven) van alle Europese universele garages en deels ook merkdealerwerkplaatsen (456.600), zijn aangesloten bij een werkplaatsconcept. Daarbij hebben zij de keuze uit 425 verschillende werkplaatsformules. Dit blijkt uit het recent verschenen rapport Garage Serviceconcepten in Europa.

Het in de autobranche gespecialiseerde Duitse onderzoeksbureau Wolk & Partners voerde het onderzoek uit. In het rapport worden concepten voor universele garages schadeherstel, fastfitters, autocenters, bandenspecialisten en glasreparateurs in 33 landen (inclusief Rusland) met elkaar vergeleken. Ruim 66 procent van alle werkplaatsformules vind je in West-Europa. Duitsland en Frankrijk zijn van oudsher de landen met het grootse aantal garages dat bij een formule is aangesloten. Nederland staat op de zesde plaats.

Wolk & Partners voorziet nog veel groeipotentie en ook verdere internationalisatie van de diverse concepten. Momenteel zijn er slechts 25 concepten die in meer dan vier landen aanwezig zijn. Het grootse concept in aantallen outlets is Bosch Car Service met 6.000 stuks en tweede is Checkstar van Magneti Marelli met bijna 5.000 werkplaatsen.

Type Aantal concepten
Universele garage 153
Bandenspecialist 107
Glasreparatie 61
Autocente 49
Schadespecialist 31
Fastfitter 23

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.