Vijf tips om beter uit deze crisis te komen

“Jezelf naar winst bezuinigen gaat in elk geval NIET lukken”, schrijft Paul de Vries, oprichter van onder andere Nieuweautokopen.nl, op zijn LinkedIn. Hij geeft vijf tips, onder meer voor de werkplaats, om beter uit de crisis te komen.

Winst valt bijvoorbeeld te bereiken door zelf de auto op te halen, op een tijdstip in overleg. Dat levert een betere werkspreiding op dan elke klant standaard om 8.00 uur te ontbieden (in de wetenschap dat de monteur pas om 14.00 uur tijd heeft). Bovendien ontstaat door die alles-tegelijk-aanpak “planningstress” over leenauto’s en serviceritjes naar de klant thuis. De Vries oppert om in steden als Amsterdam en Rotterdam met Uber te werken voor shuttleritten.

Proefrit aan huis

Andere tips, naast de betere spreiding van binnenkomsten: leads écht opvolgen (“De klant is juist in deze periode online en zal dat nog wel even blijven”), proefrit aan huis (“Laat het zien op de website”), beter gebruik van crm (“Neem alle leads van de afgelopen zes maanden door”) en ‘training (“Stel de moeilijke vragen en formuleer samen de antwoorden”).

De Vries zegt dat ook hij ondanks de vijf tips in tijden van corona geen passende oplossing heeft “voor deze uitdagende periode.” Wel signaleert hij verschil tussen dealers, autobedrijven, salesmanagers en verkopers die “altijd maar zeggen waarom iets niet werkt ten opzichte van de bedrijven en verkopers die proberen het maximale uit hun kansen te halen.”

Lees hier de tips van Paul de Vries.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *