Volkswagen investeert 41,6 mld in e-mobiliteit

Volkswagen heeft de komende vijf jaar ambitieuze milieudoelstellingen. Daarvoor wordt tweederde van het investeringsbudget (62,4 miljard euro) ingezet voor efficiëntere voertuigen, nieuwe aandrijfconcepten en schonere productie. Dat staat in haar Duurzaamheidsverslag.

Verder moet in 2015 de gemiddelde CO2-uitstoot van het complete gamma met dertig procent zijn teruggebracht. In 2015 komt de gemiddelde CO2-uitstoot uit op minder dan 120 gram per kilometer. Volkswagen wil ook dat elke nieuwe modelgeneratie gemiddeld tien tot vijftien procent zuiniger is dan de voorgaande. Tot 2018 wordt de productie 25 procent milieuvriendelijker. Dat betekent 25 procent minder energie- en waterverbruik en ook 25 procent minder afval en emissies. In 2020 moet de uitstoot van broeikasgassen bij de productie met veertig procent zijn verminderd. Tot slot wordt er 600 miljoen euro geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van het gebruik van hernieuwbare energie zoals zon, wind en waterkracht.

Het nieuwe technische MQB-platform (Modularer Quer Baukasten) speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van verbruik- en emissiecijfers. Zo wordt de volgende generatie Golf geschikt voor alternatieve aandrijfvormen als aardgas, hybride en vol-elektrisch. Voor Volkswagen wordt 2013 het jaar van E-mobiliteit. Naast de E-Up komen geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven modellen van verschillende concernmerken op de markt.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.