Volkswagen krijgt extra tijd om dieselgate op te lossen

Volkswagen heeft in de VS bijna een maand uitstel gekregen om een afdoende oplossing te bieden voor de softwaremanipulatie van 600.000 diesels. Eigenlijk verstreek de termijn gisteren al.

Op zijn laatst op 21 april moeten de Duitsers een voorstel op tafel leggen. Het Amerikaanse Gerechtshof vindt de vorderingen die de fabrikant de afgelopen tijd heeft bereikt voldoende potentie bieden. Het gaat de komende weken om hobbels van technische aard die Volkswagen moet nemen.

Het autoconcern kwam vorig jaar in opspraak toen bleek dat software was bewerkt om in testsituaties gunstiger uitstootwaarden te bereiken dan bij regulier gebruik op de openbare weg. Daarnaast kampt VW met ‘gewone’ problemen. Een mondiale recall werd gisteren aangekondigd voor 800.000 exemplaren van de VW Touareg en Porsche Cayenne. Het gaat om een borging bij de pedalen die los zou kunnen komen. In Nederland betreft het volgens Pon 700 Touaregs en meer dan 3700 Porsches. Eerder deze week riep Volkswagen 177.000 Passats terug in verband met potentiële uitval van de motor als gevolg van elektriciteitsstoring.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.