Volvo en Geely bundelen krachten

Volvo Cars gaat met moederbedrijf Geely de productie van verbrandingsmotoren samenvoegen tot een afzonderlijke activiteit. Op die manier moet een nieuwe, wereldwijd opererende onderneming ontstaan voor de ontwikkeling van toekomstige verbrandingsmotoren en hybride aandrijflijnen.

De nieuwe onderneming maakt voor Volvo de weg vrij om zich te richten op de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s. Volvo verwacht voor midden jaren twintig dat de helft van zijn wereldwijde verkopen volledig elektrische auto’s betreft. De andere helft moet dan hybride zijn, uitgerust met een motor van de nieuwe onderneming.

Geely

Voor Geely betekent de nieuwe onderneming dat het technologisch hoogwaardige verbrandingsmotoren en hybride aandrijflijnen kan toepassen voor de merken Geely, Proton, Lotus, LEVC en Lynk. De nieuwe onderneming kan bovendien dienen als toeleverancier aan derde partijen, waardoor nieuwe groeimogelijkheden ontstaan.

Werkgelegenheid

De voorgestelde nieuwe onderneming zou werk moeten bieden aan zo’n drieduizend werknemers van Volvo en vijfduizend van Geely.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *