Voxx International koopt Hirschmann

Het Duitse Hirschmann Car Communication Holding is voor 85 miljoen euro verkocht aan het beursgenoteerde Voxx International Corporation. Dat bedrijf is 45 jaar geleden opgericht als Audiovox en is gespecialiseerd in automotive- en consumentenelektronica.

Hirschmann maakt communicatie- en infotainmentsystemen, veelal digitale tv-systemen, voor de autobranche en heeft klanten als Audi, BMW, DAF, Daimler, PSA, Renault en Volkswagen. In 2011 maakte het bedrijf een omzet van ongeveer 143 miljoen euro met een groei van zestien procent.

Reden voor Voxx om de overname te doen komt onder meer doordat Hirschmann een sterk relatienetwerk heeft met Duitse OEM’s en nu makkelijker in de Amerikaanse en Chinese markt kan opereren. Patrick Lavelle, president en ceo van Voxx: “Dit is weer een mijlpaal voor ons bedrijf. De aankoop van Hirschmann versterkt onze wereldwijde aanwezigheid in de markt en ons OEM-aanbod op de automotivemarkt.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.