VW-app geeft leeglopende accu aan

Volkswagen komt met een app die aangeeft of de accu in slechte staat verkeert of langzaam leegloopt. De app biedt nog meer mogelijkheden als onderhoudsmeldingen, ritregistratie en een verbruiksmonitor. Ook via de smartphone zijn banden- en accuspanning, verlichting en remmen te checken.

De Mijn Volkswagen app kent de kilometerstand van de auto. Zo kan de berijder zien wanneer het tijd is voor een servicebeurt, en de dealer contact laten opnemen als het (bijna) zo ver is. Handig: bij pech is de Volkswagen Mobiliteitsservice direct oproepbaar. Locatie en een statusrapport kunnen automatisch worden verstuurd.

Met de extra module ‘ritadministratie’ – die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst – is elke rit te kwalificeren: zakelijk, woon-werk of privé. Een aparte administratie is niet meer nodig. Ritten zijn simpel terug te vinden, inclusief afstand, tijd en gemiddelde snelheid.

De Mijn Volkswagen app debuteert vanaf eind mei – inclusief twee jaar gratis gebruik – op de Business Edition Connected-versies van de Golf, Golf Variant en Golf Sportsvan. Later dit jaar volgen meer modellen. In de toekomst kunnen ook ‘bestaande’ Volkswagens worden aangesloten. Uitbreiding van de services is eveneens gepland, waaronder een tool voor wagenparkbeheerders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.