Waeco partner in EasyAirco werkplaatsconcept

Automotive airconditioningspecialist Dometic Benelux is met haar divisie Waeco een partnerschap aangegaan in het EasyAirco werkplaatsconcept van onderdelenimporteur en leverancier Fource. Waeco ondersteunt het Fource-netwerk met kennis, specialisme, en service-equipment.

Autobedrijven die zijn aangesloten bij het EasyAirco werkplaatsconcept zijn ‘Qualified Airco Specialist’. De specialisten informeren automobilisten over service en reparatie aan het airconditioningsysteem van hun auto en voeren onderhoud en reparaties uit. De Qualified Airco Specialist moet hiervoor een training volgen bij een gerenommeerde en door Fource geselecteerde opleidingsinstantie zoals bijvoorbeeld GMTO.

Joost Bouwmeister, accountmanager van Dometic Benelux: “We hebben meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van automotive airconditioningsystemen. Deze specialisatie zetten we in om de kennis in de werkplaats te verrijken. We proberen op deze manier de monteur zo veel mogelijk te leren en goed diagnose aan airconditioningsystemen te stellen. Zo kan hij de klant goed informeren en helpen eventuele storingen aan zijn auto op te lossen.”

5000 onderdelen

“Bij de opleiders liggen onder andere opengewerkte aircocompressoren en condensors”, vervolgt Bouwmeister. “Hiermee kunnen we goed laten zien hoe het airconditioningsysteem werkt en hoe goede en defecte onderdelen eruit zien. Fource levert een groot aantal nieuwe onderdelen aan het EasyAirco netwerk”. In totaal zijn er meer dan 5.000 origineel vervangende onderdelen in het assortiment voor de meest voorkomende en courante automerken en modellen. Daarnaast zijn alle airconditioning gerelateerde werkplaatsgereedschappen en servicestations van Waeco in het systeem opgenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.