Werkonderbreking VW om klimaat

Alle 660.000 medewerkers van de Volkswagen Group zullen vandaag een uur lang het werk neerleggen om te praten over klimaatbescherming en concrete initiatieven te ontwikkelen.

De actie #Project1Hour valt samen met Earth Day en toont Volkswagen van zijn groene kant. De autofabrikant heeft zich ook gecommitteerd aan het klimaatakkoord van Parijs en wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Om dit te bereiken zet Volkswagen onder meer in op de elektrificatie van de modellen en CO2-reductie in de gehele productie- en toeleveringsketen.

CO2-vrije mobiliteit

Tijdens #Project1Hour wil Volkswagen duidelijk maken dat alle medewerkers kunnen bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Concrete suggesties worden verzameld en waar mogelijk geïmplementeerd. Ceo Herbert Diess van de Volkswagen Group over #Project1Hour: “Bij Volkswagen hebben we ons met de nieuwe strategie en het emissievriendelijke productportfolio duidelijk gecommitteerd aan klimaatbescherming. Als bedrijf maken we goede vorderingen om uiterlijk in 2050 volledig CO2-vrije mobiliteit aan te kunnen bieden. We zien ook veel potentieel in het optimaliseren van interne processen en individueel gedrag om CO2-reductie verder te versnellen. Met #Project1Hour nemen 660.000 medewerkers daarom de tijd om na te denken over hoe ze de klimaatbescherming in hun omgeving kunnen verbeteren. Ik kijk uit naar de input waarmee ons wereldwijde team gaat komen.”

Acties

In het kader van #Project1Hour wordt de energiecentrale van de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg voorzien van een groot spandoek en gaat een parade van elektrische auto’s aandacht vestigen op het project. Volkswagen Zuid-Afrika gaat CO2-absorberende spekbomen planten in de vorm van het Volkswagen-logo met een diameter van 45 meter. Bij MAN Bus in Starachowice kunnen medewerkers oude elektrische apparaten inleveren bij de fabriekspoort, in ruil voor een boom.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *