Youtube blokkeert Autokiosk.nl

Youtube, onderdeel van zoekmachine Google, heeft het account van autowebsite Autokiosk.nl uit de lucht gehaald wegens inbreuk op auteursrechten. Op het videokanaal zouden autofilmpjes zijn geplaatst waarvoor geen toestemming is verleend.

Ted Sluymer van Autokiosk.nl heeft in een reactie aan Aftersales Magazine laten weten dat hij alleen materiaal met toestemming openbaar heeft gemaakt. Vele filmpjes komen van officiële perswebsites. Als voorbeeld noemt hij een commercial van Volkswagen. Volgens Sluymer houdt het automatische controlesysteem van Youtube geen rekening met verkregen toestemmingen en is het systeem dus een puinhoop.

"Als men vindt dat ik de wet overtreed, dan kan men zich bij mij melden. Doordat Youtube een eigen controlesysteem hanteert, gaat zij op de stoel van de rechter zitten en dat mag niet. Je kunt in Amerika in het Engels protest aantekenen, maar dit is een langlopend proces", legt Sluymer uit. Ook geeft de website-eigenaar nog een tip mee aan dealers die zelf filmpjes maken en online plaatsen: "Vaak vullen dealers de beelden met muziek aan die auteursrechtelijk is beschermd. Ook hierdoor kan er een waarschuwingsbrief van Youtube in de mailbox vallen."

Als alternatief gaat Autokiosk zelf een videokanaal op een eigen internetserver plaatsen. Op deze manier wordt het controlesysteem van Youtube omzeild.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.