Zorgt Atos voor trendbreuk in leasewereld?

Atos is als één van de eerste, grote bedrijven van plan haar werknemers een mobiliteitsbudget te gaan aanbieden. Op dit moment ligt er een voorstel bij de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Atos waarin wordt voorgesteld om na afloop van de huidige leasetermijn over te gaan op een mobiliteitsbudget.

“Als deze plannen doorgaan, zou dat een aardverschuiving teweeg kunnen brengen in de leasesector. Dan is het een noodzaak dat de leasebranche in versneld tempo met nieuwe diensten komt die aansluiten op toekomstige ontwikkelingen”, zei Ronald Postma van Syndesmo, tijdens een bijeenkomst van Automotive Insiders met als thema ‘de uitdagingen van de leasesector’. Atos telt 4.500 consultants, waarvan er nu 3.500 een leaseauto hebben en 1.000 een mobiliteitsbudget.

Volgens Postma zijn er op dit moment zeker meerdere grote werkgevers die leaserijders graag in de richting van een mobiliteitsbudget zouden willen sturen. Werknemers krijgen dan bijvoorbeeld de keuze uit openbaar vervoer, huur of private leasing.

Impact

Als de plannen van Atos doorgang vinden, zou dat een soort domino-effect kunnen hebben op andere grote bedrijven. Zodra meerdere bedrijven met grote wagenparken serieus de stap gaan zetten van leaseauto’s naar mobiliteitsbudget, zal dat zeker z’n impact hebben op de leasewereld, zeker op de grotere leasemaatschappijen die zijn ingericht op grote, zakelijke klanten. In geval van een mobiliteitsbudget moet immers worden overgeschakeld van overkoepelende, collectieve afspraken tot private leaseconstructies en specifieke, individuele werknemerswensen.

Video: Postma aan het woord

[responsive-video identifier=”-Fdop5q3ZYQ”]

Bekijk hier het videoverslag van de Automotive Insiders bijeenkomst en lees er alles over >>

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.